20 augusti 2022
16:00

Eds FF

Referat: Tjörns DFF - Eds FF 2-3

ED stod för motståndet när vi på lördagen spelade hemma på Ekåsvallen. Det blev en jämn och spännande match där bortalaget drog det längsta strået till slut.

Matchens inledning var jämn men EDs höga press var effektiv från start och vi hade problem att få till det egna spelet. Det skapades inte några stora chanser i matchinledningen utan det skulle dröja till den 14:e minuten innan det hettade till i straffområdet. Det var ED som fick sin första hörna i matchen och den resulterade direkt när den skruvas direkt i mål, till 0-1, av Frida Juhlin. 5 minuter senare spelar sig ED fram på högerkanten och det blir ett bra skott som Li Gollungberg gör en fin benparad på.

Vi har problem med EDs spel och kommer inte riktigt åt dem så långt i matchen. Vi gör en förändring i vår organisation efter halva första halvleken och vi kom därefter in bättre och bättre i matchen. Med 30 minuter spelade skapar vi våra två första måldoftande situationer i matchen. Först är det ett fint anfall med många inblandade där Sara Ohlsson spelar till Mikaela Jellstam som vänder upp och skjuter men målvakten är välplacerad. Någon minut senare får vi en frispark i bra läge. Sara slår frisparken bra och Emma Eriksson kommer först på bollen och nicken är bra men går strax över.

I 35:e minuten är det ED som skapar en hörna och det blir farligt igen. Hörnan blir inåtskruvad, Emma kommer högst men nicken träffar en ED-spelare och bollen går i en båge strax över ribban. ED trycker på i slutet av halvleken och har ett bra distansskott strax över och minuten senare kommer de i en snabb omställning där Emma och Li gemensamt lyckas stressa fram ett avslut som går utanför.

Vi känner att vi är bra med i matchen och inledningen av andra halvlek talar inte emot det. Vi får till en riktigt vass omställning där Ella Andersson får bollen på vänsterkanten, spelar den till Maya Canery centralt och hon ger Kamilla Sundberg ett friläge och skottet sitter stolpe in till 1-1. Matchen står och väger efter detta och det dröjer till 60 minuten innan ED är framme igen, skottet är bra men Li räddar till resultatlös hörna. 5 minuter senare får Alva Olsson bollen på djupet och fri rundar hon Li och sätter 1-2 till ED.

Vi gör förändringar för att skapa ett större tryck på ED men istället svarar ED med att göra 1-3 på en retur efter hörna. Klara Kjellberg är det som placerar in bollen högt i målet. Vi flyttar upp spelet och det skapas fyra hörnor på kort tid där Emma på en av dessa får till ett bra skott men det blockas av försvaret. Några minuter senare får Mikaela bollen strax utanför straffområdet, dribblar förbi två försvarare och avslutet är bra men målvakten räddar. Reduceringen skulle komma och det är Sara som hittar Sofie med ett inspel och efter några tuffa dueller hittar hon luckan vid stolpen till 2-3 i 88:e minuten. Vi försöker skapa ett kvitteringsläge men klockan rullar iväg snabbt och matchen slutar med förlust.

Sammanfattningsvis gör vi återigen en bra insats där det är små marginaler till slut. ED var vassa på sina hörnor denna gång och gör två mål där och det blir avgörande till slut.

Priset till matchens lirare i TDFF gick till Sofie Eklund.

Vi tar nya tag inför helgens båda matcher. Vi möter Ödsmål i division 4 på lördag och Orust borta i division 3 på söndag.